Untitled

Parkbos de Haar
Weten jullie dat onze boerderij grenst aan het nieuwe Parkbos de Haar? Het is de nieuwste aanwinst van Natuurmonumenten en maakt onderdeel uit van landgoed Haarzuilens. Ook kasteel de Haar staat midden op dit landgoed. Afgelopen herfst zijn er 70.000 bomen gepland, maar we moeten wel even geduld hebben…in 2045 zijn de bomen pas volgroeid! Overigens, het kasteel en de kasteeltuin zijn zeer de moeite waard om te bezoeken of alleen een mooi wandeling te maken in het kasteelpark. Als je daar bent, kom dan zeker even bij ons langs.

Parkbos de Haar wordt een gevarieerd bos met verschillende soorten bomen en struiken, centrale vijver met rododendroneiland, speelplekken en ligweides. Door het bos slingeren wandelpaden, struinpaden en een fietspad. Kortom, een heerlijk bos om in rond te dwalen en te ontspannen.

Het ontwerp voor het parkbos is geïnspireerd op het oorspronkelijke ontwerp voor het park bij het kasteel. De befaamde tuinarchitect Henri Copijn ontwierp daarvoor een romantisch park in Engelse landschapsstijl. Het nieuwe parkbos sluit landschappelijk aan bij het bestaande kasteelpark. Op Parkbos de Haar nog veel meer over Parkbos de Haar.

Ga je er een kijkje nemen, kom dan echt even bij ons aan om met eigen ogen te zien hoe het hier gaat! Morgen gaan de heipalen voor de nieuwe melkveestal de grond in en voor dat je het weet, staan de koeien hier en kunnen we je trakteren op een glas heerlijke biologische melk!